Selekcije Mladog radnika do 12 i do 14 godina među 12 najboljih u državi

RADINAC, 10. maj 2021 –  Proteklog vikenda  odigrana su poslednja dva kola Super lige centralne Srbije za rukometašice uzrasta do 12 godina. Devojčice Mladog radnika su, posle njihovih dve godine starijih drugarica, još jedna ekipa ovog kluba koja je izborila plasman na državno prvenstvo, na kome će se nadmetati sa još po 11 timova vršnjakinja iz najboljih klubova u Srbiji.

U poslednje dve utakmice zabeležile jednu pobedu i jedan poraz, pobeđena je ekipa ŽRK RTB Bor sa 25:14, a u utakmici protiv Medicinara iz Šapca rezultat je bio 15:10 u korist Šapčanki. Ovim rezultatom devojčice iz Radinca su završile na tabeli poravnate sa ekipom ŽORK Jagodine, na deobi 3. i 4. Mesta, ali zbog bolje gol razlike koju su Jagodinke prenele iz prvog kruga takmičenja one su treće, a Mladi Radnik četvrti.

Time je ostvaren uspeh i plasman još jedne generacije Mladog radnika među 12 najboljih u državi, jer su se, podsetimo, pre dve nedelje devojčice do 14 godina kao prvoplasirane izborile za put na državno prvenstvo.

Devojčice do 12 godina igraće završnicu u Adi od 28. do 30. maja, dok ce nedelju dana ranije njihove tek malo starije drugarice iz kluba igrati svoje državno prvenstvo u Beogradu.

– Na teritoriji centralne Srbije, pored velikih rukometnih centara Šapca i Kraljeva, ovo je uspelo još samo „malom“ Radincu, da se sa dve selekcije nađe na državnom finalu. Zadovoljni smo ostvarenim plasmanima, konkurencija u obe kategorije biće jaka, nijanse ce odlučivati plasman od prvog do dvanaestog mesta – ne bez ponosa kaže Aleksandar Adamović, trener mlađanih radinačkih rukometnih nada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!