Site icon podunavlje.info

Vredna pobeda Smederevaca u Arilju uoči završnice prvenstva

SMEDEREVO, 9. maj 2021 – Fudbaleri Smedereva danas su se revanširali ekipi Budućnosti za poraz koji su u oktobru pretrpeli na stadionu kraj Dunava. Značajnije od te jeste činjenica da su osvojeni preko potrebni bodovi: Budućnost – Smederevo 1924 1:2 (1:2).

Već na samom početku susreta videlo se da su Smederevci u Arilje došli odlučni da ostvare dobar rezultat. U prvom minutu meča Cigulajkić je pokušao glavom sa 7-8 metara, ali je golman domaćih Stjepanović loptu izbacio u korner. Iz tog kornera Obrenović prebacuje loptu do Mladenovića koji u padu ipak loše šutira i golman domaćih to lako brani.

Nije prošlo mnogo, u 10. minutu Ninković pogađa prečku, da bi Smederevci  u nastavku te akcije proveli 1:0; posle pasa Vukadina Ranđić je driblingom izbacio štopera domaćih iz igre, načinio još dva koraka i odličnim šutem pogodio donji desni ugao.

Vođstvo Smederevaca, međutim, nije potrajalo; u 18. minutu, posle starta u šesnaestercu Blagojevića nad Kovačevićem, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran egzekutor bio je Milivojević.

To nije pokolebalo goste, koji su samo dva minuta kasnije povratili rezultatsku prednost; Obrenović je postigao evro gol odličnim putem levom nogom sa dvadesetak metara pod prečku.

Kako je do tada tekao meč, malo ko je mogao da se nada da je time postavljen konačan rezultat, ali se baš tako ispostavilo. Do odlaska na pauzu vredan pomena je pokušaj Ranđića sa 25 metara, koji je ipak završio pored gola.

U drugom poluvremenu domaći su napadali, ali je odbrana Smedereva bila na nivou i praktično i nije bilo izglednijih prilika za Budućnost. Na drugoj strani terena, ostao je zabeležen samo udarac Alentijeva glavom posle centaršuta Ninkovića, ali se rezultat, kako je rečeno, do kraja meča nije menjao, pa je Smederevo iz Arilja ponelo velika tri boda.

U narednom kolu u Smederevo stiže ekipa Mačve 1929 iz Bogatića, što bi mogla da bude nova prilika da se obezbede bodovi u borbi za opstanak.

Exit mobile version