Polaganjem venaca na spomenike tri heroja obeležen Dan pobede

SMEDEREVO, 9. maj 2021 – Na spomenike Milorada Stojkovića Miće, Svetomira Mladenovića i Ivana Stefanovića Srbe, trojice narodnih heroja iz smederevskog kraja, danas su, kao i svakog 9. maja, položeni venci u znak sećanja na njihovu žrtvu i Dan pobede u Drugom svetskom ratu koji se o ovom datumu obeležava.

Vence su položile delegacije Grada Smedereva, Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, smederevske organizacije SUBNOR-a, Udruženja potomaka ratnika 1912-1918, Udruženje potomaka i poštovalaca oslobodilačkih ratova 1912-1918 i Društva za razvoj bratskih odnosa Ruska federacija – Republika Srbija – Republika Belorusija iz Smedereva.

Okupljenima se prigodnim govorom obratio Ranko Višekrunić ispred smederevske gradske organizacije Saveza udruženja boraca Narodno oslobodilačkog rata.

Smederevo je dalo značajna doprinos u Narodno oslobodilačkoj borbi; učestvovalo je više od 6.000 boraca, 993 je poginulo, a veliki broj njih je ranjen. Trojica, čiji su spomenici u parku, proglašeni su za narodne heroje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!