Članovi Čelika na Kameničkom visu i u Bojčinskoj šumi osvajali medalje

SMEDEREVO, 9. maj 2021 – U organizaciji planinarskog sportskog kluba “Mosor“ iz Niša ove subote je održano takmičenje u okviru četvrtog kola Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Učestvovalo je sedam planinarskih klubova sa 19 ekipa, a PSK “Čelik“ je nastupio sa četiri ekipe, od pionirskih do veteranskih kategorija.

Pioniri Čelika su osvojili srebrnu medalјu, u ženskoj veteranskoj kategoriji predstavnice Čelika su uzele zlatnu, a u muškoj veteranskoj Čelik je osvojio zlatnu i srebrnu medalјu.

I na ovom takmičenju je Čelik, opet, bio među najuspešnijima, tako da je, nakon četiri održana kola,  zadržao vodeću poziciju u Ligi Srbije za Planinarsku orijentaciju.

Sledeće, peto kolo Lige na programu je 23. maja na Avali.

U organizaciji Orijentiring saveza Srbije i OK “Soko 2015“ iz Beograda, danas je na terenima Bojčinske šume održano takmičenje u orijentiringu – 20. Kup Obilića, kao 6. kolo Lige Srbije u orijentiringu. Nadmetalo se 15 klubova sa 203 takmičara, među kojima je bilo i 30 članova PSK Čelik.

U jakoj konkurenciji Čelik je osvojio 13 medalјa; 5 zlatnih, 6 srebrnih i dve bronzane. Najviše raduju pobede najmlađih u kategorijama do 12 godina Ž12 Marta Trajković i M12 Ilija Milutinović, kao i pobeda u Ž16 Milice Vasilјević. Zlatne medalјe osvojili su i Katarina Cvetković u seniorskoj, kao i Dragan Pavlović u kategoriji M45. Lazar Milutinović je srebrni u kategoriji M14, a Anka Ranković bronzana u Ž12. Srebrnim medalјama u svojim seniorskim kategorijama okitili su se i Dejan Ranković u M21A, Marija Trajković  u Ž21B i Milan Mijailović u M21B. Srebrnu medalјu osvojila je i Bilјana Grujiću u Ž55, a bronzanu u veteranskoj kategoriji Branko Grujić.

Nakon četvrtog kola Čelik je na drugom mestu, iza Pobede.

Iduće subote je trka na Rajcu, prvenstvo Srbije, u nedelјu na Ravnoj gori, obe na srednjoj distanci, a u okviru redovnog sedmog kola Orijentiring lige Srbije.

Tako je PSK Čelik, ovog uspešnog sportskog vikenda, osvojio 13 pojedinačnih i 4 ekipne medalјe: 7 zlatnih 8 srebrnih i dve bronzane.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!