Raspisan konkurs za izbor „Prestonice kulture Srbije 2023“

7. maj 2021 – Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas konkurs za izbor „Prestonice kulture Srbije 2023. godine“. Konkurs je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, osim za gradove Beograd i Novi Sad. Cilj je podizanje kvaliteta kulturnog života jedinice lokalne samouprave, pokretanje kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture, ali i pokretanje novih i savremenih institucija.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu „Prestonica kulture Srbije 2023“ koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Svrha konkursa je i pružanje podrške jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima, kao i drugim subjektima u kulturi unaprede svoje kapacitete u kulturi, kulturnu produkciju i ponudu.

Detalji o konkursu i upitnik za prijavu nalaze se na linku www.kultura.gov.rs/konkurs/.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!