Veslačka regata ove subote na Savskom jezeru 

SMEDEREVO, 7. maj 2021 – Ada Ciganlija će ove subote, 8. maja, biti domaćin druge regate Kupa Srbije i druge regate Omladinske lige Srbije. Veslački klub Smederevo na regatnoj stazi na Savskom jezeru predstavljaće mala, ali odabrana ekipa.

U konkurenciji devojaka nastupiće ženski dubl skul u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, koji čine Teodora Stevanovska i Milica Mladenović, kao i Milka Zdjelar u juniorskom i Jovana Vučić u kadetskom skifu. U konkurenciji pionira nastupiće Jovan Marinković u skifu.

VK Smederevo predstavljaće Lazar Živanović, Dimitrije Otašević, Bogdan Cvetković i Mihajlo Milovanović. Veslači Tamiša su Pavle Milutinović, Mihajlo Jančikin, Ognjen Videnović i Andrija Ranković, a kormilar je veslač smederevskog JK Jezava, Vuk Veličković.

Ova regata biće ujedno i prva izborna za sastav juniorske reprezentacije koju uskoro očekuje nastup na juniorskom prvenstvu Evrope. Najozbiljniji kandidati VK Smederevo su ženski dubl skul u sastavu Teodora Stevanovska i  Milica Mladenović i u muškom skifu Vukašin Vujanović koji je, iako još kadet, u kombinaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se 22. i 23. maja održati u Minhenu u Nemačkoj.

Foto/ariva: Rajko Brkić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!