Site icon podunavlje.info

Počela da radi Škola fudbala „Tesla“, prva u tom delu Šumadije

SMEDEREVO, 6. maj 2021 – Na inicijativu nekadašnjih i još uvek aktivnih fudbalera Ivice Trajkovića, Marka Mladenovića Dragana Pajića, kojima se priključio i Marko Ivković, počela je da radi Škola fudbala „Tesla“. Škola, čija će zvanična promocija biti krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, okuplja dečake i devojčice uzrasta od 6 do 15 godina.

– Prevashodni cilj ove škole, koja je dobila ime po našem najvećem naučniku, jeste okupljanje i edukacija mališana iz šumadijskog dela, gde gotovo da nema nijednog  kluba koji se bavi tim uzrastima. Krenuli smo od Seona, potom i Vodnja, i mogu da kažem da je broj polaznika, s obzirom da se radi o manjim sredinama, iznad svih očekivanja. U toku su pregovori da počnemo da radimo i u Udovicama i verujem da ćemo već od jeseni uspeti da se uključimo u takmičenje petlića i pionira, što bi samo po sebi bilo veliku uspeh – ne krije zadovoljstvo odzivom Ivica Trajković, jedna od osnivača ove škole.

Mladi polaznici škole narednih dana imaće i prve testove, a rivali će im biti vršnjaci iz KMF Smederevo i FK Soko iz Saraoraca.

Exit mobile version