Site icon podunavlje.info

Oklopnici obeležili Đurđevdan – krsnu slavu i dan osnivanja kluba

SMEDEREVO, 6. maj 2021 – Na skroman način, shodno trenutnoj situaciji, u FK Smederevo 1924 danas je obeležena krsna slava. Osim činjenice da je Đurđevdan klupska slava, to je ujedno i dan kada je, 6. maja 1924 godine, osnovan FK Sartid, preteča današnjeg kluba.

Ceo obred i rezanje slavskog kolača, sa domaćinom Miroslavom Brkićem, trenerom omladinske škole fudbala u klubu, obavili su Milivoje Stojiljković i Darko Stojanović, sveštenici hrama Svetog Luke u Smederevu.

Dobrodošlicu gostima, među kojima su bili nekadašnji golgeter Saša Branežac, sada član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, i Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo, poželeli su Ivana Ivković, tehnički sekreta i Časlav Ilić, predsednik Skupštine kluba.

– Ubeđen sam da će fudbaleri zajedno sa stručnim štabom do kraja prvenstva izboriti opstanak u Srpskoj ligi, a već od naredne sezone krenuti u pohod za povratak u prvu ligu. Smederevo je klub sa bogatom tradicijom i zbog toga ćemo učiniti sve da ga, uz pomoć lokalne samouprave, vratimo na stare staze uspeha – rekao je Časlav Ilić, dugogodišnji član uprave, a sada predsednik Skupštine kluba.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version