Muzeji za 10: „Gvožđe, grožđe i urbane vibracije“ u Muzeju u Smederevu

SMEDEREVO, 6. maj 2021 –  U okviru manifestacije „Muzeji za 10“, Muzej u Smederevu publiku poziva da obiđe novi deo stalne postavke, pre njegovog zvaničnog otvaranja, pretpremijeru izložbe „Gvožđe, grožđe i urbane vibracije“, objavljeno je danas.

Pored toga, posetioci mogu da pogledaju i izložbu „Smederevska tvrđava – od prestonice do spomenika kulture“, istoriju Smedereva ispričana kroz priču o tvrđavi, kao i izložbu „Kolekcija decenija“.

Iz Muzeja pozivaju publiku da učestvuje u nagradnom konkursu: „Predstavi svoj omilјeni muzejski predmet” kroz kratku video formu, ne dužu od 3 minuta. Klipovi će biti objavljeni na društvenim mrežama, a najkreativniji nagrađeni. Više o nagradnom konkursu možete da vidite na: www.muzejisrbije.rs ).

„Muzeji za 10“ su, podsećamo, nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Tokom sedam dana besplatnog programa, obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelјu muzeja, u 50 gradova i mesta širom Srbije, više od 90 muzeja i srodnih institucija, na brojnim lokacija pripremaju raznovrsne sadržaje.

Radno vreme Muzeja u Smederevu tokom manifestacije je od 10 do 20 časova, a ulaz će biti besplatan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!