Izložba fotografija „Subjektivna fotografska dokumenta“ u Kovinu

KOVIN, 5. maj 2021 – U Galeriji kovinskog Centra za kulturu publika će od danas biti u prilici da pogleda izložbu fotografiju „Subjektivna fotografska dokumenta“ naših poznatih majstora ove umetnosti – Goranke Matić, Branimira Karanovića i Aleksandra Kelića.

Goranka Matić, istoričarka umetnosti po obrazovanju, fotografijom se bavi od 1980. godine i objavlјivala je u časopisima „Džuboks“ i „Start“, bla urednica fotografije u nedelјniku „Vreme“ i dnevnom listu „Politika“, osam godina je predavala fotožurnalizam na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Branimir Karanović je magistrirao grafiku 1976. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, izabran je u zvanje redovnog profesora 1977. za oblast fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a fotografiju je predavao i na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu.

Aleksandar Kelić je diplomirao 1988. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, oblast Filmska i TV kamera. Od 1997. godine radi kao predavač na predmetu fotografija u Višoj politehničkoj školi – Beograd, a od 2004. godine na Fakultet za dizajn u Beograd predaje isti predmet.

Radovi troje umetnika će pred Kovincima biti do 17. maja, a za narednu sredu, 12. maj, planirana je promocija fotomonografije izložbe, kojoj će prisustvovati autori.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!