Dobro izdanje Radinčanki, ali su poklekle u završnici meča

SMEDEREVO, 5. maj 2021 – U pretposlednjem. 21. kolu prvenstva Superlige, rukometašice iz Radinca su večeras pružile snažan otpor favoritu u ovom susretu, da bi na kraju ipak presudila jača klupa gošći iz Kragujevca: Mladi radnik – SPD Radnički 23:26 (10:10).

Gostujuća ekipa je bolje otvorila utakmicu, povele su Kragujevčanke sa 4:1, a posebno efikasna u tom delu susreta bila je Ajlin Bjelak, postigla je 7 golova, koja je proglašena i za najbolju akterku ovog meča.

Krenule su potom Radinčanke znatno agresivnije i u 14. minutu prvi put stigle do izjednačenja – 5:5. Do odlaska na odmor bio je rezultatski egal, a raspoložene među domaćim bile su Milica Petrović  i Jovana Jovanović, obe su na ovom susretu dale po 4 gola.

Verovatno da bi učenice Jovice Petkovića u prvom poluvremenu imale i bolji skor da na golu Kragujevčanki nije bila pouzdana Amina Hasoanović, pored čijeg imena je upisano 12 odbrana i sedmerac.

Još bolje su domaće zaigrale u nastavku i u 43. minutu pogotkom Andreje Mijailović (4) otišle na plus 3 – bilo je 17:14.

Uspele su gošće da u 50. minutu pogotkom Ksenije Petrović (3) izjednače na 19:19, a onda su zahvaljujući boljoj i jačoj rotaciji, naravno i iskustvu, napravile preokret. Tako je na kraju trećeplasirana ekipa u ligi slavila pobedu.

U poslednjem kolu prvenstva Radinčanke gostuju ekipi Mladost u Novoj Pazovi.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!