Site icon podunavlje.info

Od ove srede prijave za podršku malim poljoprivrednim gazdinstvima

4. maj 2021 – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Svetskom bankom započinje projekat dodele bespovratnih sredstava malim poljoprivrednim gazdinstvima i preduzećima. Javni poziv je objavljen, prijavljivanje počinje sutra, u sredu 5. maja, i trajaće do 4. juna. Novi vid podrške predviđa da je maksimalni iznos koji može jedno gazdinstvo da dobije bespovratno 20.000 evra. dok će firme moći da računaju i na 200.000 evra.

Jedan zahtev može biti podržan sa najmanje 10.000 a maksimalno  25.000  evra kada je reč o poljoprivrednim gazdinstvima dok će mala i srednja preduzeća moći da računaju na 12.500 do 200.000 evra. U prvom pozivu biće podržani sektori voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva.

Prvi poziv je u toku dok  će naredna dva biti u julu i oktobru. Među prioritetnim korisnicima su žene, mladi poljoprivredni proizvođači i oni koji rade u manje razvijenim i siromašnim opštinama. Pored ovih grupa, prednost će imati i oni proizvođači koji imaju komercijalni potencijal, ali još uvek mali kapacitet da se nadmeću za finansijske mere podrške razvoju poljoprivrede poput IPARD-a.

Javni poziv možete da pogledate ovde

 

Exit mobile version