Site icon podunavlje.info

Gradnja pristaništa kod Ramske tvrđave, sledi marina u Velikom Gradištu

BEOGRAD, 30. april 2021 – Agencija za upravljanje lukama u narednom periodu investiraće u gradnju međunarodnog putničkog pristaništa kod Ramske tvrđave, a razmotriće se i izgradnja marine u Velikom Gradištu.

Ovo je saopšteno nakon posete direktora Agencije za upravlјanje lukama Vuka Perovića Velikom Gradištu, koji je razgovarao sa predsednikom opštine Draganom Milićem o nastavku saradnje na unapređenju nautičkog turizma u toj lokalnoj samoupravi.

,,Izdvojili smo sredstva u ovoj godini za izgradnju sistema veze plutajućeg objekta i obale. Uzimajući u obzir specifičnu konfiguraciju terena, takav sistem omogućiće bezbedno pristajanje brodova. Naredni korak je izbor lučkog operatera, kako bi pristanište bilo spremno za doček prvih kruzera u idućoj nautičkoj sezoni. Na taj način, približićemo tvrđavu Ram turistima iz celog sveta i upotpuniti ponudu Donjeg Podunavlјa“, rekao je Perović.

Imajući u vidu da Agencija radi na Studiji kojom će biti definisana mreža marina na Dunavu i Savi, jedna od tema sastanka bila je i marina u Velikom Gradištu. Srebrno jezero, poznato i kao ,,srpsko more”, je popularno mesto za odmor i ribolov sa mnoštvom sportskih i rekreativnih sadržaja i predstavlјa perspektivnu mikrolokaciju za buduću marinu, rečeno je na sastanku.

Perović i Milić obišli su lokaciju na kojoj je planirana izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa i složili se da će taj infrastrukturni projekat uvrstiti Veliko Gradište među atraktivne destinacije za kruzing.

Ilustracija: Mapa TO Veliko Gradište

 

Exit mobile version