Mlade rukometašice iz Radinca idu na završni turnir za prvaka države

BOR/RADINAC, 26. april 2021 – U Boru su odigrana poslednja dva kola Superlige za region centralne Srbije u konkurenciji devojčica do 14 godina. Ekipa Mladog Radnika je u prvom meču izgubila od domaćina, što im je bio jedini poraz u sezoni, ali je u drugom pobedila sastav Medicinara i tako osvojila prvo mesto i izborila pravo da se bori za titulu najboljeg tima u državi u tom uzrastu.

Protiv Boranki su Radinčanke izgubile sa 11:18, u gruboj igri koju su sudije tolerisale, a epilog je bio da  su završile sa dve povređene igračice. Pri tom, jedan period igre su provele bez golmana, takođe zbog povrede, pa je morala da branila jedna od igračica. U takvim okolnostima boljem od časnog poraza nisu mogle da se nadaju.

U drugi susret, sa ekipom Medicinara, Radinčanke su ušle i sa na prvom meču povređenim devojčicama, koje su same insistirale da igraju, jer bi poraz značio da će biti tek četvrte, a pobeda titulu i plasman na završno takmičenje u borbi za prvakinje Srbije.  Nije dobro počelo, prvo poluvreme su izgubile sa čak pet golova razlike, ali su u nastavku napravile veliki preokret.  Disciplinovanom igrom u dobrani, uz sjajne odbrane povređene golmanke Teodore Anđelković, igračice Mladog radnika su na kraju slavile sa 18:14i postale prvakinje Centralne Srbije.

Sada ih očekuje završno takmičenje za prvaka Srbije, od 21. do 25. maja, na kome će snage odmeriti sa najboljih 12 ekipa tog uzrasta iz regiona Beograda i Vojvodine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!