Prijavljivanje građana za dva puta po 30 evra počinje od srede

SMEDEREVO, 26. april 2021 – Od 28. aprila počinje prijava punoletnih građana za pomoć od dva puta po 30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja.

Ovo je danas najavio Siniša Mali, ministar finansija, objasnivši da će proces prijavljivanja biti organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije.

Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici socijalne pomoći niti oni koji su na izdržavanju zatvorske kazne.

On je objasnio da će pomoć prvo biti isplaćena penzionerima, i to 6. maja, dok će korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni pomoć dobiti 7. maja.

Do 10. maja biće uplaćeno i drugih 50 odsto minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima.

Isplata pomoći za ostale građane, kako je naglasio, počeće 12. maja, a očekuje se da će taj proces biti završen u roku od osam dana, do 20. maja.

Precizirao da će svi nezaposleni u Srbiji koji su registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiti pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Mali je napomenuo i da u trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države od 100 evra, kao i da će 200 evra biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su.

Informacija: srbija.gov.rs, foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!