Na Trofeju Beograda orijentirci Čelika osvojili petnaest medalja

SMEDEREVO, 25. april 2021 – U organizaciji Orijentiring saveza Beograda ove subote je na terenu Cerak Vinogrda održano takmičenje u orijentiringu za trofej Beograda. Trka je bodovana kao 5. kolo Orijentiring lige Srbije, ali i za Svetsku ligu, s obzirom da je imala međunarodni karakter pošto su nastupili i takmičari iz Norveške i Severne Makedonije.  Učestvovalo je 19 klubova iz Srbije, zajedno sa takmičarima iz inostranstva  ukupno 250 orijentiraca. Čelik je predstavlјalo 29 takmičara u ligaškom delu i dva u open kategoriji i opet je smederevski klub bio među najuspešnijim, sa osvojenih 13 medalja u takmičarskom i dve u open delu.

Pioniri PSK Čelik osvojili su četri medalјe, a najsjajniju – zlatnu osvojio je Ilija Milutinović. Srebrnu medalјu zaslužila je Marta Trajković, a bronzane Milica Vasilјevići Lazar Milutinović. Seniori Čelika u raznim kategorijama, osvojili su, takođe četiri postolјa. Na najviše postolјe, osvajanjem zlatne medalјe, popeo se Dejan Ranković, dok su srebrne medalјe osvojili: Katarina Cvetković, Marija Trajković i Saša Nikolić. Veterani Čelika su bili na visini renomea i pripalo im je pet medalјa. Zlatnu medalju osvojio je Branko Grujić, srebrne Dragan Nikolić i Dragan Pavlović, dok su se bronzanima okitile dame Bilјana Aranđelović i Bilјana Grujić.

Na ovom takmičenju, Čelik je bio među najuspešnijim klubovima, tako da je zadržao vodeću poziciju u Orijentiring ligi Srbije, ispred Pobede i Jasenice. Po kategorijama vrednovanja rezultata, Čelik je prvi u pionirskoj i veteranskoj,  dok je drugi u seniorskoj kategoriji.  Nakon tri kola, u pojedinačnom vrednovanju, Čelik ima 6 prvih, 4 druga i 3 treća mesta.

Sledeće, 6. kolo OLS, održava se u Bojčinskoj šumi kod Bečmena 9. maja.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!