Poraz na Ubu, uz promašen penal, da sve bude gore – i povrede i kartone

UB/SMEDEREVO, 24. april 2021 – Jedinstvo sa Uba, drugoplasirana ekipa na tabeli srpskoligaškog Zapada, opravdalo je ulogu favorita u današnjem odmeravanju snaga sa smederevskim fudbalerima. Ubljani su ubedljivo slavili: Jedinstvo – Smederevo 1924 3:0 (2:0).

Od početka utakmice domaći fudbaleri su krenuli agresivno, da bi takav njihov pristup igri u 22. minutu bio nagrađen penalom. Jedanaesterac je, po mišljenju Smederevaca, sudija Petrović prestrogo dosudio, a Igor Milanović je bio siguran realizator i doneo prednost Jedinstvu.

Ova početna prednost domaćih vrlo brzo je udvostručena. Samo što se krenulo sa centra, Smederevci su izgubili loptu, na pas Jolačića Milanović se po drugi put upisuje u strelce.

To je prenulo fudbalere iz Smedereva, preuzeli su inicijativu. Posle jedne oduzete lopte , Vukadin odigrava dupli pas sa Lukićem, koji ga praktično spaja sa golom, ali Vukadin šutira tik pored stative.

U 42. minutu u šesnaestercu domaćina oboren je Stanić i bila je to prva prilika da se smanji zaostatak i Smederevo s penala vrati u igru. Ipak, Radovićev šut s bele tačke odbranio je golman Jovanović. Lopta se vratila izvođaču penala, ali on iz neposredne blizine ponovo pogađa golmana.

U drugom delu igre vredan spomena je šut Jolačića koji je uzdrmao prečku. Jedinstvo ipak dolazi do gola u 62. minutu, kada je Milanović stigao do het-trika.  Posle kontra napada domaćih fudbalera Mladenović je loptu zaustavio na gol liniji, ali se lopta vraća trostrukom strelcu za Jedinstvo, koji ovoga puta nije promašio.

Smederevo je, osim neiskorišćenog penala, najbliže postizanju gola bilo kada je Plećić pogodio prečku. Da sve bude gore po Smederevce, Stanić je povredio rame na ovoj utakmici, a Obrenović je dobio parni žuti karton, tako da će ekipa bez njih morati u sredu da se suprotstavi Železničaru u Lajkovcu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!