Otvorena fabrika kompanije Kjungšin Kejbl u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 24. april 2021 – Danas je prigodnom svečanošću u rad puštena fabrika korejske kompanije Kjugšin Kejbl u Smederevskoj Palanci. Posao u fabrici u industrijskoj zoni Guberaš naći će 700 radnika, uglavnom i Smederevske palanke i nešto manje iz Velike Plane, kako se moglo čuti na svečanom otvaranju.

U fabrici, koja će proizvoditi delove za baterije tradicionalnih ali i električnih vozila, novi proizvodni pogon korejske kompanije svečano su pustili u rad generalni direktor Kjungšin Kejbl Jurop Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

„Od Koreje možda možemo da naučimo i najviše, to je zemlja koja je uspela da se digne iz pepela i postane ‘azijski tigar’. Voleli bismo, ako ne možemo da budemo uspešni kao vi, onda makar da napravimo deo tog uspeha“, kazao je Vučić izrazivši nadu da ćemo imati još korejskih investicija u narednom periodu.

„Počinje nova era razvoja naše opštine“, ocenio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

„Znam da bez bliske saradnje i neumornih zalaganja kompanije i opštine ne bi bilo moguće izgraditi ovu fabriku“, kazao je Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če.

Generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo poručio je da je važnosvakog člana tima, u skladu sa sloganom kompanije „Zajedno možemo“. Podsetio je da je kamen temeljac za fabriku postavljen u maju, kao i da je srećan da je fabrika otvorena na vreme uprkos pandemiji koronavurusa.

Fabrika u Smederevskoj Palanci podignuta je za manje od godinu dana,. Investicija je vredna oko 40 miliona evra. Korejska kompanija je u izgradnju i opremanje uložila oko 20 miliona evra. Preko Republičke direkcije za imovinu, ustupljeno im je građevinsko zemljište, a opština je uložila 40 miliona dinara za infrastrukturu, uključujući i pristupne saobraćajnice.

Foto: Instargram, buducnostsrbijeav

Skorašnji članci

error: Content is protected !!