Site icon podunavlje.info

Pokret Tvrđava organizuje tribinu i debatu „Da li je ekologija politika?“

SMEDEREVO, 23. april 2021 – Povodom aktivnije građanske kampanje koja je u narednom periodu u planu, Pokret Tvrđava ove subote organizuje javnu tribinu i debatu „Da li je ekologija politika?“, od 15 časova, na početku smederevske Ulice Kralja Petra.

Na tribini će govoriti i u debati učestvovati meteorolog i dugogodišnji načelnik Agencije za zaštitu životne sredine Milenko Jovanović, arhitekta Dragoljub Bakić, advokat Rodoljub Šabić, predsednik NUNS-a Željko Bodrožić i Nikola Kolja Krstić iz Pokreta Tvrđava.

Nastojali smo da, imajući u vidu značaj teme o kojoj će se na tribini govoriti, obezbedimo neke od najrelevantnijih sagovornika, verujući da će njihovo mišljenje i iskustvo doprineti boljem upoznavanju građana sa ovom kompleksnom problematikom, poručuju iz Pokreta.

Debata „Da li je ekologija politika?“ trebalo bi, kako se organizatori nadaju, da podstakne Smederevce da češće, javno i otvoreno razgovaraju o problemu zagađenja životne sredine u njihovom okruženju, a Pokret će iskoristi ovu priliku da sugrađanima predstavi i četiri novoformirana saveta – za ekologiju, prava radnika, obrazovanje i medije, kao i dalji plan aktivističkog delovanja.

Exit mobile version