Pokrali juče posađene tuje pored Dnevnog boravka „Puž“ u Palanci

SMEDEREVSKA PLANKA, 23. april 2021 – Dnevni boravak za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“ juče je dobio donaciju – 12 tuja, dar Udruženja „Vitezovi osmeha“, nevladine humanitarne organizacije okupljene oko ideje stručnog angažovanja u cilju obezbeđivanja socioedukativnh podsticaja osobama sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. Već jutros, zaposleni u „Pužu“ mogli su samo da konstatuju da su dve juče posađene tuje – ukradene!

– Mi smo zaista verovali da osoba koja je ovo uradila ne može da postoji, a posebno zato što je u pitanju naš Dnevni boravak “ Puž“! Toliko smo se radovali što ćemo ulepšati naše dvorište, što ćemo ulepšati našu ulicu i celu okolinu, verovali smo da se neće desiti ovo što se desilo – prva je reakcija iz „Puža“.

Juče…
….danas

Zaista, da li smo toliko materijalno i, još bitnije, moralno propali da nam se ovakve stvari ponavljaju? Još uvek su u svežem sećanju snimci „gospođe“ koja usred bela dana krade tek posađeno cveće iz žardinjere u centru Smedereva. Pošto je vađenje tuja ipak malo zahtevnije, treba malo više truda i vremena, ovde su lopovi izabrali noć. Šta je sledeće?

Informacija: palnkadnas.com,

foto: Dnevni boravak za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!