Dobar otpor Radinčanki višestrukim šampionkama Srbije

SMEDEREVO, 23 april 2021 – U utakmici 19. kola prvenstva Super lige za rukometašice, dok su imale snage Radinčanke su neočekivano hrabro i uspešno parirale favoritu, da bi u nastavku ipak poklekle: Mladi radnik – Naisa 31:41 (16:17).

Nišlijke su bolje ušle u meč i u 12 minutu pogotkom Srne Sukur (6 golova) stekle prvu veću prednost u tom delu susreta – 4:10. Uz nekoliko uspešnih intervencija Ivane Milojković (9 odbrana, učenice Jovice Petkovića zaigrale su kao preporođene i pogotkom Ivane Paločević (6) u 24. minutu stigle do izjednačenja – 14:14.

Rezultatski egal, sa raspoloženom Jovanom Jovanović (11) i kapitenom Milicom Petrović (7), domaće rukometašice su odrale sve do same završnice prvog dela.

U nastavku su, uz nekoliko tehničkih grešaka domaćih, Nišlijke su zaigrale agresivnije, sa jačom klupom i efikasnom Marijom Filipović (13) i najboljom igračicom meča Dunjom Tasić (10), stigle do pobede. Tome je veliki doprinos dali i Milena Petković na golu Naise, sa 12 odbrani jednim odbranjenim sedmercem.

Vredan pomena je i podatak da je na ovoj utakmici, nakon višemesečne pauze, još uvek nedovoljno oporavljena i daleko od forme u kojoj je bila pre teške povrede, ali ipak u timu iz Radinca zaigrala i Nina Ninić, koja je realizovala dva sedmerca.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!