Crveni krst Smederevo: Ovog ponedeljka prikupljeno 65 jedinica krvi

SMEDEREVO, 20. april 2021 – Smederevski Crveni krst je saopštio da je juče, u ponedeljak 19. aprila, u saradnji sa Institutm za transfuziju krvi Srbije, realizovao još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davanja, tokom koje je prikupljeno 65 jedinica krvi.

Iz ove humanitarne organizacije zahvaljuju svim dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično svakog ponedeljka pokazuju svoju humanost i na taj način spasavaju živote.

“Koristimo priliku da uputimo apel svim osobama starosti od 18 do 65 godina, koje su zdrave i voljne da pomognu, da se odazovu svakog ponedeljka od 9 do 15 časova u Centru za kulturu Smederevo i daju dobrovoljno krv, jer, nažalost, zalihe krvi u Republici Srbiji su u deficitu”, kaže Maja Jovanovska, stručni saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta Smederevo.

Crveni krst, napominju u saopštenju, strogo vodi računa o zaštitnim merama koje su propisane zbog pandemije izazvane virusom COVID – 19, obavezna je dezinfekcija ruku i obuće kao nošenje zaštitnih maski.

Uz ovo i informacija da je sajt Crvenog krsta Smederevo počeo da radi u ponedeljak. Ideja o pokretanju sajta je prisutna dugo u ovoj humanitarnoj organizaciji, ali su, kako kažu, čekali da se stvore uslovi da se sajt redovno ažurira aktuelnim informacijama. U smederevskom Crvenom krstu se nadaju da će sajt da bude značajan most komunikacije sa građanima, potencijalnim donatorima, prijateljima i saradnicima.

Zainteresovani sajt Crvenog krsta Smederevo mogu da posete na sledećem linku:

https://www.crvenikrstsmederevo.org.rs/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!