Čelik zadržao vođstvo u ligama u planinarskoj orijentaciji i orijetiringu

SMEDEREVO, 18. april 2021 – Ovog vikenda, orijentirci Čelika su imali uspešne nastupe u Ligi Srbije u planinarskoj orijentaciji, u kojoj je juče bilo održano treće kolo, i Ligi Srbije u orijentiringu, gde se danas  nadmetalo u okviru četvrtog kola.

Prvo su minule subote učestvovali u trećem kolu u lige Srbije u planinarskoj orijentaciji za 2021. godinu. Trka je održana u organizaciji planinarskog društva “Crni vrh” iz Bora na terenima Borskog Stola u okolini planinarskog doma a povodom obeležavanja 70 godina postojanja ovog uglednog sportskog kolektiva.

Na takmičenju je učestvovalo osam planinarskih klubova sa 37 ekipa. Najzastupljenija je bila Pobeda iz Beograda, sa 12 ekipa, koja je ujedno najuspešniji klub u trećem kolu, ali je uprkos tome Čelik zadržao vodeću poziciju u ligi.

PSK Čelik je u takmičarskom delu imao sedam ekipa, od pionirskih do veteranskih kategorija, a učestvovale su i dve ekipe u konkurenciji rekreativaca. Najbolje su se pokazale pionirske ekipe Čelika. U konkurenciju pionirki u trci je pobedila ekipa Čelika 2 u sastavu: Milica Vasiljević, Mina Vučković i Anja Manojlović, dok je drugoplasirana bila ekipa Čelik 1 u sastavu: Marta Trajković, Anka Ranković i Sara Savić. Pioniri Čalika su bili drugi u trci, a sastav ekipe je: Lazar Milutinović, Nikola Tasić i Ilija Milutinović. Najbolja je bila i ekipa veterana Čelika, koja je nastupala u sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Ostalim  ekipama  Čelika u velikoj borbi, za malo su izmakle medalje.

Sledeće, četvrto kolo lige, biće održano 9. maja na Kameničkom visu kod Niša.

U organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, danas je održano četvrto kolo Lige Srbije u orijentiringu. Trka na srednjoj distanci, održana je na terenu Fruške Gore u oblasti Kišeleza, pod nazivom Memorijal Saše Palinkaš, u spomen na rano preminulog takmičara Orijentiring kluba Neštin

Na takmičenju je učestvovalo 242 takmičara iz 19 orijentiering klubova, koji su se nadmetali u 26 kategorija. PSK Čelik predstavljalo 29 takmičara, koji su osvojili sedam medalјa: tri zlatne i četiri srebrne. Najviše raduje srebrna medalјa pionira Ilije Milutinovića. U seniorskim kategorijama Saša Nikolić se okitio zlatnom medalјom za kategoriju M21A, a Katarina Cvetković srebrnom u kategoriji Ž21A. Izuzetan je rezultat i juniora Nemanje Vasilјevića, koji se oprobao u elitnoj seniorskoj kategoriji, gde je osvojio osmo mesto i svoje prve bodove, koji su ujedno i klupski u najjačem rangu orijentiringa.  Medalјama su se još okitili, i to zlatnim, Milan Cvetković i Branko Grujić, dok su srebrne osvojili Bilјana Grujić i Dragutin Jeremić.

I na ovom takmičenju, Čelik je bio među najuspešnijim klubovima, tako da je zadržao vodeću poziciju u Orijentiring ligi Srbije.

Sledeće, 5. kolo OLS održava se u sprint varijanti, u Beogradu, na prostoru Cerak Vinograda.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!