Republički zavod za statistiku traži anketare za telefonsko istraživanje

15. april 2021 – Republički zavod za statistiku objavio je danas javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao anketara za potrebe sprovođenja „Istraživanja o poslovnoj klimi i potrošnji stanovništva (BCS)“ za 2021/2022. Anketari će sprovoditi istraživanje popunjavanjem upitnika telefonskim putem i biće plaćeni po dnevnici, odnosno satnici.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

  • državlјanstvo Republike Srbije;
  • najmanje 18 godina starosti;
  • stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje;

Kriterijumi za izbor anketara su:

  • učestvovanje u sličnim statističkim istraživanjima koje je sprovodio Zavod;
  • stručna sprema;
  • poznavanje rada na računaru;
  • razgovor sa koordinatorom.

Od izabranih kandidata očekuje se:

poznavanje metodologije i obavlјanje anketarskih aktivnosti u skladu sa metodološkim, organizacionim i drugim uputstvima, komunikativnost i savesnost u obavlјanju posla.

Zavod će za sprovođenje ovih istraživanja angažovati okvirno 25 anketara.

Svi zainteresovani kandidati su pozvani da popune elektronsku prijavu koja će biti aktivna od četvrtka, 15. aprila 2021 godine od 12 časova do ponedelјka, 19. aprila 2021. do 12 časova na internet stranici: https://pod2.stat.gov.rs/bcsprijava .

Lista kandidata za pozivanje na razgovor biće objavlјena  20. aprila 2021. godine na internet stranici www.stat.gov.rs. Usled trenutne situacije prouzrokovane virusom COVID19 razgovor sa kandidatima biće obavlјen 21. i 22. aprila 2021. godine u prostorijama Zavoda  uz primenu svih propisanih epidemioloških mera u naknadno određenom terminu.

Konačna lista izabranih kandidata biće objavlјena na internet stranici: www.stat.gov.rs najkasnije 23. aprila 2021. do 15 sati.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!