Site icon podunavlje.info

Marku i Mateji Bačaninu uručena priznanja za najbolje u izboru GFSS

SMEDEREVO,  14. april 2021 – Na kraju svake godine, po tradiciji, GFS Smederevo proglašava najboljeg, najperspektivnijeg i fudbalera koji dostojno reprezentuje Đurđev grad i Srbiju. Proglašenje je bilo uoči Nove godine, ali su Marko i Mateja Bačanin, zbog obaveza u svojim klubovima, priznanja primili tek danas.

Marko Bačanin, do ove zime golgeter Smedereva, a sada član superligaša iz Kruševca, proglašen je za najboljeg fudbalera. Njegov brat od strica, Mateja Bačanin, član omladinskog pogona Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, u tom izboru je poneo titulu najperspektivnijeg fudbalera.  Jovanu Lazareviću, reprezentativcu Srbije u futsalu, priznanje je jedinom do sada bilo uručeno priznanje, uoči poslednje utakmice i nedavne promocije KMF Smederevo u Drugu ligu.

Slobodno popodne u svojim klubovima, Marko i Mateja Bačanin su danas iskoristili da skoknu do rodnog grada, gde im je Zvezdan Vrbanović, predsednik GFSS, predao zaslužena priznanja.

– Ma gde bio Smederevo je moj klub i uvek ću biti uz njega. Jesenas smo, sa ne baš sjajnim startom, ispunili cilj i zauzeli mesto iznad zone ispadanja. Ovaj pehar je dodatno priznanje i stimulans za dalju karijeru, a učiniću sve da ga opravdam, da još više pogađam mreže protivnika – ne krije zadovoljstvo Marko Bačanin, sadašnji član Napretka iz Kruševca.

Mateja Bačanin, jedan je iz plejade mladih fudbalera, pred kojim je, ako ovako nastavi, blistava budućnost.

– Zahvalan sam mom Smederevu što mi je dodelilo ovo laskavo priznanje. Na meni je da vredno radim i pružam što bolje partije, kako u omladinskoj selekciji Crvene zvezde tako i u reprezentaciji. Živim za dan kada ću i u seniorskom sastavu moći da opravdam ono što se od mene očekuje – rekao je Mateja Bačanin primajući trofej namenjen najboljem mladom fudbaleru u godini.

Foto: R.G.

Exit mobile version