Site icon podunavlje.info

Odbojkašicama uručena priznanja za uspešnu sezonu u Prvoj ligi

SMEDEREVO, 12. april 2021 – Prigodnom svečanošću večeras je obeležen uspešan završetak sezone u Prvoj ligi odbojkašica ŽOK Smederevo. Bila je ovo prilika da se istaknu rezultati svih selekcija i uruči nekoliko pojedinačnih priznanja. Za najperspektivniju odbojkašicu proglašena je Mina Milivojević, koja je uz diplomu dobila i plaketu kluba.

Za nesebičnu pomoć i saradnju sa klubom na čijem čelu je predsednik Dragan Lovre, nagrađeni su Saša Branežac, Zoran Debeljković, kao i predstavnici medija i sponzora koji su dali doprinos afirmaciji ženske odbojke.

– ŽOK Smederevo je sjajan kolektiv koji je na dostojan način reprezentovao naš grad. Ako se tome doda i podatak da su juniorke izborile plasman na završni turnir za prvaka Srbije, to je najbolji pokazatelj da se u klubu dostojna pažnja posvećuje i mlađim odbojkašicama.  Kada god mi se ukazala prilika pratio sam njihove utakmice i posebno mi je drago što su, pre svih, Mina Milivojević i Jovana Tomić napredovale iz juniorskog u seniorski pogon. Neću pogrešiti ako kažem da je ovaj po svemu uzoran kolektiv stekao uslov da naredne sezone napravi još jedan iskorak i izbori plasman u Super ligu – kazao je, između ostalog, primajući priznanje Saša Branežac, u smederevskom Gradskom veću zadužen za sport i omladinu.

O minuloj sezoni i ambicijama kluba govorio je i Dragan Lovre, prvi čovek ŽOK Smederevo.

– Veoma mi je drago što imamo punu podršku grada i Odbojkaškog savez Srbije, da naredne godine nastavimo ovu lepu priču. U prethodnih šest sezona, posebno u nedavno završenoj kada nam je zamalo izmaklo četvrto mesto, pokazali smo da uz dodatne napore možemo i do najvišeg ranga. Za nas odmora jer nas za desetak dana očekuje završnica juniorskog prvenstva Srbije, gde će se za titulu boriti osam ekipa. Postoje velike šanse da naš klub i grad dobiju organizaciju ovog takmičenja, potrebno je samo da obezbedimo smeštaj učesnika – najavio je Dragan Lovre.

Foto: R.G.

Exit mobile version