Vojvodina u Smederevu odbranila trofej Kupa Srbije

SMEDEREVO, 11. april 2021 – Po sedmi a treći put zaredom, rukometaši Vojvodine pobednici su najamasovnijeg takmičenja u ovom sportu u Srbiji. Savladali su u finalu, večeras u Dvorani Smederevo, ekipu šabačke Metaloplastike sa 19:17 (10:10).

Utakmica je, prema očekivanju, počela obostrano agresivnom igrom, otuda i ne čudi da su od prva četiri pogotka tri bila iz sedmeraca. Silno motivisani igrači Metaloplastike su bez respekta ušli u ovaj duel sa višestrukim osvajačem trofeja u ovom takmičenju. U nekoliko navrata Šapčani su imali po dva gola viška, a u tom delu utakmice istakli su se Nikolić za Vojvodinu, koji je meč završio sa 6 golova, i Brajović u Metaloplastici, pored čijeg imena je bilo upisano 7 pogodaka.

Samo što je počeo nastavak Radisavljević je odbranio zicer, ali ne i skok šut Pribaka, koji je još jednim golom odveo Vojvodinu na plus dva – 13:11 i time primorao trenera Vukovića da rano uzme tajm-aut.

Imali su Šapčani rezultatski priključak, ali kada je Šopić u 54 minutu pogodio sa linije od 7 metara i doneo svom timu prednost od tri gola – 17:14 – pobednik se mogao naslutiti. Šopić je bio u glavnoj ulozi i u poslednjem minutu, kada je Novosađane odveo do razlike od tri gola, koja se ispostavila kao nedostižna za Metaloplastiku. Brajović je to potom samo uspeo da umanji, na konačnih 19:17.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Nemanja Pribak, a golmana Milan Bomaštar.

Medalje i pehar pobeđenoj ekipi u finalu uručio je Saša Branežac, član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Pobednički pehar, prelazni i onaj koji  ide u trajno vlasništvo, igračima Vojvodine predali su Milena Delić, prva dama našeg rukometa, i Nenad Martić, predsednik RK Smederevo.

Inače, finalnom susretu prethodila je mala svečanost – uručenje plakete delegatu Jovanu Jovanoviću, koji se oprostio od aktivnog bavljenja ovom funkcijom u Rukometnom savezu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!