Site icon podunavlje.info

Novosađani i Šapčani u finalu Kupa Srbije za rukometaše

SMEDEREVO, 10. april 2021 – Posle nešto više od mesec dana nakon ženskog, RK Smederevo je, uz podršku lokalne samouprave, suorganizator završnice Kup takmičenja, ovoga puta za muškarce.

U prvom polufinalnom susretu u Dvorani Smederevo nije bilo neizvesnosti, jer su Novosađani u duelu sa Kragujevčanima opravdali ulogu favorita; Vojvodina – Radnički 30:18 (13:8).

Samo na početku utakmice rukometaši Radničkog su imali manji zaostatak i rezultatski priključak, a sve ostalo proteklo je u znaku popularnih Lala. Epitet igrača utakmice pripao je Vukovljaku, koji je postigao 4 pogotka, a istakao se i golman Arsenić, koji je uz 9 odbrana sa svog gola dva puta uspeo da pogodi mrežu rivala.

Znatno neizvesniji bio je drugi večerašnji duel na istom mestu u kome su Šapčani u uzbudljivoj završnici protiv Nišlija izborili vizu za finale; Metaloplastika – Železničar 32: 29 (17:13).

Na početku utakmice bila je rezultatska klackalica, da bi u 24 minutu Brajević, strelac 9 golova, odveo tim iz Šapca na plus 5. Pogotkom Dodića u nastavku Metaloplastika je povećala vođstvo na 7 razlike – 21:14, a u samoj završnici Anđelković i potom i Radivojević su tim iz Niša približili na gol zaostatka – 29:28. Ipak, Nišlije nisu imali snage, a pomalo ni sreće, da naprave preokret- Iako u poslednjem minutu sa dva igrača manje Šapčani su stigli do gola za slavlje učenika trenera Veselina Vukovića.

Finalna utakmica u Dvorani Smederevo, za pehar profesora doktora Branislava Pokrajca, zakazana je za nedelju od 18 sati.

Foto: R.G.

Exit mobile version