Otkup parcela za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

SMEDEREVSKA PALANKA, 6. april 2021 – U opštini Smederevska Palanka počeo je otkup parcela i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se stvorili uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine.

– Danas, drugi dan za redom, potpisujemo ugovore o otkupu parcela u pet katastarskih opština, Golobok, Ratari, Kusadak, Azanja i Bačinac, potrebnih radi izgradnje sistema za postrojenje prerade otpadnih voda. Na ovaj način, rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, Opština stiče mogućnost potpisivanja ugovora o investiranju sa kineskom kompanijom i Ministarstvom građevinarstva za početak radova. Želimo da u naredne tri godine obezbedimo da svako domaćinstvo na teritoriji naše opštine dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu – izjavio je predsednik palanačke opštine Nikola Vučen.

Opština Smederevska Palanka jedna od 65 opština u Srbiji koja učestvuje u projektu “Čista Srbija”, čime su se stvorili uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine. Projekat finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovim projektom opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na više od 80 odsto svoje teritorije. Izgradnja postrojenja trebalo bi da počne do kraja ove godine.

Informacija i foto: smederevskapalanka.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!