Site icon podunavlje.info

Od danas Javni uvid u Nacrt prostornog plana Srbije od 2021. do 2035.

5. april 2021 – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je Javni uvid u Nacrt prostornog plana Republike Srbije od 2021. do 2035. godine. Javni uvid u Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni traje od 5. aprila do 5. maja 2021. godine.

Nacrt prostornog plana sa kompletom referalnih karata i Izveštaj o proceni uticaja treba da budu izloženi u analognom formatu u prostorijama jedinica lokalne samouprave, na internet stranici Ministarstva i zvaničnim prezentacijama gradova i opština. Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu dostaviti u pisanoj formi, tokom trajanja uvida, jedinicama lokalne samouprave i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22 – 26,11000 Beograd ili na mejl: pprsgsi.gov.rs.

Mesto, vreme, način i postupak održavanja Javne sednice Komisije za javni uvid biće naknadno utvrđeni, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Prostorni plan Srbije je strateški razvojni dokument, kojim se definiše prostorno planiranje i važi za teritoriju cele države. Svi ostali planski dokumenti, kao što su pokrajinski prostorni planovi i planovi na nivou lokalne samouprave, moraju biti usklađeni sa Prostornim planom Srbije. Njime se utvrđuju dugoročne osnove organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite prostora Srbije.

Prvi Prostorni plan Srbije donet je 1996. godine za period do 2010. godine, dok drugi, donet 2010, koji je još uvek na snazi, trebalo je da važi do kraja 2020. godine.

Exit mobile version