Takmičari PSK Čelik osvojili 16 medalja i poveli u trci za titulu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 4. april 2021 – U organizaciji AOK Košutnjak, na terenima Baba kod Barajeva, juče je održano prvo kolo Orijentiring lige Srbije – OLS, za 2021. godinu.  Na startu se pojavio 201 učesnik iz 16 klubova Srbije, a PSK Čelik je predstavljalo 45 takmičara, koji su bili najuspešniji i tako na najbolji način počeli odbranu titule šampiona Srbije u orijentiringu. Osvojili su 7 zlatnih, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja.

Po hladnom i kišovitom vremenu, uz teške terene, ovo bilo tehnički i fizički zahtevno takmičenje. Najduže staze imala je muška seniorska, elitna kategorija, ukupno 4,4 kilometra, sa 135 metara uspona i 17 kontrolnih tačaka, dok su najkraću stazu imale mlađe pionirke do 12 godina, čija je staza bila 1,1 kilometar sa 40 metara uspona i 7 kontrolnih tačaka.

Na ovom takmičenju Čelik je bio ubedljiv, osvojio je najviše bodova i poveo trku za novu titulu. Takmičari PSK Čelik osvojili su 14 postolja u takmičarskom i dva u rekreativnom delu. Najveće uspehe ostvarili su najmlađi takmičari. U kategoriji do 12 godina, u ženskoj konkurenciji, pobedila je takmičarka Čelika Marta Trajković, a srebrnom medaljom okitila se Anka Ranković. U muškoj konkurenciji do 12 godina pobedio je član Čelika Ilija Milutinović i osvojio zlatnu medalju. Bronzane u svojim kategorijama osvojile su u kategoriji Ž14 je Anja Manojlović, a u Ž16 Milica Vasiljević. Zlatne medalje takmičari Čelika zaslužili su u ženskoj seniorskoj Ž21A Katarina Cvetković, u ženskoj seniorskoj Ž21B Marija Trajković, u open B kategoriji Nikola Šterić, u Ž 55 kategoriji Biljana Grujić i  M65 Dragan Nikolić. Srebrne medalje još su osvojili u M21A Saša Nikolić u open B Goran Borojević i muškoj veteranskoj Branko Grujić. Bronzana odličja, pored dve devojčice, pripale su i u kategoriji M21A Dejanu Rankoviću, u M21B Aleksandru Vijatoviću i M65 Milanu Cvetkoviću.

Za dve nedelje, 18. aprila, na terenima Fruške gore, u zoni Rohalj baze, Čelik će nastupiti na takmičenju u okviru drugog kola OLS i pokušati da zadrži vodeću poziciju u borbi za još jednu titulu šampiona Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!