Kafa na kiši i snalaženje, sve po zakonu, jednog vlasnika kafića

4. april 2021 – Krizni štab je u petak odlučio da, ako ne bude nekih dramatičnih promena u broju novozaraženih, od ponedeljka mogu da rade bašte ugostiteljskih objekata. Kao da su pogledali prognozu, koja izuzev sutrašnjeg dana, najavljuje u ostatku nedelje kišu, sa velikom verovatnoćom. To je bio povod da se na društvenim mrežama pojavi duhoviti snimak momka, gosta, koji u nekoj bašti, ne mareći za kišu, pije svoj kapućino, koji možete da pogledate na kraju ovog teksta.

Uprkos svemu, vlasnici i gosti kafića su narečenu preporuku Kriznog štaba, koji su inače u narodu od milošte šaljivo prozvali i „Krejzi štab“, dočekali s neskrivenom radošću. A da je našem narodu, što bi se rečnikom istog tog naroda kazalo, teško doakati, svedoči i, takođe sa društvenih mreža, savet jednog vlasnika kafića, objavljen na FB profilu Udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.

On je, naime, iskoristio mogućnost koja mu je data propisima o obaveznim merama zaštite od zarazne bolesti Covid-19. U jednom od tih se, između ostalog, kaže da „privredni subjekti uz obaveznu primenu svih epidemioloških mera imaju pravo da u svojim ugostiteljskim objektima uvedu i posebne mere za koje procenjuju da su neophodne za zaštitu zaposlenih“. Tako je on pravila za njegov kafić dopunio, i dokument uredno overio, a u jednom članu se navodi da „zaposleni u javnom sektoru, kao pripadnici izrazito rizične grupe, mogu da uđu (u taj kafić) samo sa potvrdom o negativnom PCR testu“. Kada mu se na vratima kafića pojavila inspekcija on je izvadio papir sa tom odlukom, sve overeno pečatom, i zamolio ih da, ukoliko nemaju potvrdu, napuste objekat. Tu su se oni, naravno, poprilično bunili, ali propisi su propisi, šta će, pošto nemaju traženi papir, okrenuli se i otišli.

Ako je priča je istinita a ane urbana legenda, naravno da to još ne znači da mu neće ponovo doći i zabiberiti kaznu nekim drugim povodom. Ali, svaka pobeda, ma koliko mala bila, slatka je, složili su se svi koji su ovo pročitali na FB.

 

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!