Ubedljivom pobedom nad Palančanima overili povratak u Drugu ligu

SMEDEREVO, 3. april 2021 – U utakmici poslednjeg 22. kola Treće futsal lige Srbije, u komšijskom derbiju, domaći futsaleri su ostvarili dvadesetu pobedu u prvenstvu: KMF Smederevo – KMF Partenon 10:6 (6:2).

Susret koji nije imao takmičarski značaj, jer su Smederevci već ranije uveliko obezbedili prvo mesto na tabeli, počeo je svečanošću. Najpre je Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo, uručio pehar reprezentativcu Srbije Jovanu Lazareviću, kao najboljem futsaleru koji dostojno reprezentuje grad Smederevo. Potom je direktor Lige Dejan Prodanović kapitenu smederevskog tima predao pehar za osvojenu titulu.

Pravu goleadu na ovom meču otvorio je Simeunović u 2. minutu, a zatim su mrežu rivala iz Smederevske Palanke Marković, Prvulović i Janković, da bi sa dva gola vođstvo domaćih smanjio Nenad Simić. Do odalaska na domor, grešku gostiju iskoristio je Marjanović, koji je potom asistirao Jankoviću za 6:2.

Početkom nastavaka uspeli su braća Nenad i Vladimir Simić da svoj tim približe na dva gola zaostatka, a onda su Sabljić, Marjanović i Prvulović  odveli domaće na plus 5. Do kraj utakmice Didanović je najpre smanjio, Marković drugim golom odveo učenike Gorana Lazića i Dragana Đorđevića ponovo na 5 golova prednosti, a u poslednjem minutu mladi Spasojević je ublažio poraz palanačkog tima i postavio konačan rezultat.

Sa dvadeset pobeda, po jednim remijem i porazom, Smederevci su prvenstvo okončali sa 61 bodom, dok je Partenonu pripalo drugo mesto sa 47 osvojenih bodova.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!