Pošta Srbije uvela novu uslugu – instant plaćanje na račune MUP-a

2. april 2021 – Pošta Srbije od 1. aprila građanima omogućava instant uplate naknada za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova preko sistema instant plaćanja Narodne banke Srbije.

Svi koji imaju potrebe da plate naknade za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova – za izdavanje ličnih dokumenata, bilo pasoša ili lične karte, registracionih nalepnica, prijavu prebivališta i još oko 300 usluga MUP-a – od juče to mogu da učine na 4.000 šaltera pošta širom Srbije, a uplaćena sredstva će gotovo istog trenutka biti vidljiva na računu MUP-a.

O značaju uvođenja ove usluge najbolje govori podatak da se gotovo 50 odsto uplata za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova prima na šalterima pošta. Istovremeno, to je važan korak ka potpunom ukidanju papirnih naloga. Na ovaj način Pošta Srbije je, kako se navodi u saopštenju povodom uvođenja instant plaćanja, podržala uslugu „Plati”, koja je građanima dostupna preko portala „eUprava”.

Usluge instant plaćanja preko sistema Narodne Banke Srbije građanima mogu da pružaju komercijalne banke i platne institucije, a Pošta Srbije je danas postala prva platna institucija u zemlji koja je ovu mogućnost ponudila svojim korisnicima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!