Vojvodina kup vazdušnim oružjem ove subote i nedelje u Novom Sadu

NOVI SAD, 3. april 2021 – Posle mesec i po dana pauze, najbolji srpski strelci se predstojećeg vikenda vraćaju zvaničnim takmičenjima. U subotu i nedelju u Novom Sadu će biti održan Vojvodina kup vazdušnim oružjem, u organizaciji SD Novi Sad 1790, a na ovom takmičenju nastupaju i mladi smederevski strelci.

Pandemija koronavirusa i njene posledice proredile su takmičarski kalendar, pa tako srpski seniori od 21. februara i Prvenstva Srbije u Nišu nisu imali zvanična nadmetanja. Za reprezentativce su u međuvremenu organizovani kontrolni turniri „Susreti šampiona“.

„Vojvodina kup  je pokrenut 2018. godine. Prethodnih sezona turnir je održavan u februaru, ali ove, zbog pomeranja Prvenstva Evrope vazdušnim oružjem za maj, promenjen je i termin novosadskog turnira. Ovo je, sada već tradicionalno, jedna od najvažnijih provera srpske reprezentacije pred šampionat Starog kontinenta, koji će ove godine biti održan u Osijeku.

Za učešće je prijavljeno ukupno 86 strelaca, među njima i svi seniorski i juniorski reprezentativci i kandidati za nacionalni tim. Stižu i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovačke i Makedonije.

U subotu su na programu pojedinačna takmičenja puškom i nadmetanja mešovitih parova pištoljem.  U prepodnevnim časovima biće održana takmičenja mikseva. Mečevi za medalje u nadmetanju mešovitih parova startuju u 10 i 45. Posle podne na vatrenu liniju izlaze strelci puškom, a finala su zakazana za 16 (muškarci) i 17 časova (žene).

Drugog dana, u nedelju 4. aprila, prve medalje deliće se od 11 i 45 kada počinju mečevi za medalje u nadmetanju miks parova puškom, a pojedinačna finala su u 15.30 (pištolj, žene) i 16.30 (pištolj, muškarci).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!