Crveni krst Smederevo: U martu prikupljeno više od 290 jedinica krvi

SMEDEREVO, 1. april 2021 – Smederevski Crveni krst je u martu realizovao pet redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljena 291 jedinica krvi, saznali smo od Maje Jovanovske, stručnog saradnika za programske aktivnosti Crvenog krsta Smederevo.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju se svakog ponedeljka u Centru za kulturu od 9 do 15 časova. Iz ove humanitarne organizacije preporučuju da, davaoci koji se ne osećaju zdravim ili su prehlađeni ili umorni, ne dolaze na akciju. Poželjno je i doći sa sredstvima za ličnu zaštitu, a to podrazumeva masku. Nakon ulaska u prostorije Centra za kulturu, sledi obavezna dezinfekcija ruku.

Uz ovo i vest da je objavljen i 140. broj Elektronskog biltena Crvenog krsta Smederevo za mart 2021. godine, koji u ovoj humanitarnoj organizaciji pripremaju od 2009. jednom mesečno na ćirilici I latinici i šalju ga putem elektronske pošte prijateljima I saradnicima ove organizacije, kao i potencijalnim donatorima.

Pripreme za početak rada sajta Crvenog krsta Smederevo su u završnoj fazi,take saopštavaju iz ove organizacije. Ova ideja je dugo prisutna u smederevskom Crvenom krstu, ali su se sada stekli uslovi da se sajt redovno ažurira novim informacijama iz rada organizacije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!