Nagradni konkurs Agencije za bezbednost saobraćaja za decu

31. mart 2021 – Svi koji imaju 15 ili manje godina mogu da učestvuju na nagradnom konkursu Agencije za bezbednost saobraćaja, čija je tema „Moj najveći strah u saobraćaju“, a zainteresovani ovog uzrasta treba da pošalju crtež, pisani sastav ili karikaturu do 20. aprila.

Biće dodeljeno deset glavnih nagrada, a iz Agencije napominju da će biti i „dosta utešnih za one koji se potrude“.

Adresa na koju se šalјu radovi:

Agencija za bezbednost saobraćaja, uz naznaku – Za konkurs “Moj najveći strah u saobraćaju”.

Bulevar Mihajla Pupina 2

11000 Beograd

Radove koje Agencija primi oceniće poseban žiri, a očekuje se još akcija tokom korone. Cilј je da se skrene pažnja i roditelјima i deci da se u saobraćaju treba da se bezbedno ponašaju bez obzira na kovid vremena koja nose nove rizike.

Agencija za bezbednost saobraćaja upozorava roditelјe da povedu računa o kretanju dece  jer su učestale nezgode na mestima gde je najviše dece koja, nažalost, uz druge neopreznosti dok prelaze ulicu, gledaju i u mobilni telefon! Naročito vikendom, kreću se u grupama i tamo gde nema trotoara.

Prošle godine poginulo je četvoro dece pešaka, pa je taj problem sve uočlјiviji, kažu stručnjaci. Smanjenje obima saobraćaja diže prosečnu brzinu vožnje u gradu i to je najveća opasnost za pešake.

Stručnjaci kažu da se lakše povrede mogu dobiti pri brzinama od 30 kilometara na čas, a da je preporučlјiva maksimalna brzina 50 kilometara na čas, jer se time štite pešaci, a najviše deca.

„Apelujemo na roditelјe da povedu računa gde se to deca kreću, jer broj nezgoda koji se pojavlјuje sa decom postepeno i polako počinje da bude upozoravajući“, upozorio je Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!