Poslednji rok za prijavu za polovinu državnog minimalca iz trećeg paketa

30. mart 2021 – Firme i preduzetnici koji su se odlučili za prihvatanje trećeg paketa državne pomoći treba da do sutra, 31. marta, podnesu obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine kao i posebnu izjavu o prihvatanju isplate direktnih davanja na portalu Poreske uprave, za uplatu u aprilu 2021. godine, objavila je danas Poreska uprava.

Iz Poreske uprave podsećaju i da privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podnet obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine.

Napominju i da privrednim subjektima koji ne podnose obrazac PPP-PD, onima koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnicima polјoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja u rokovima i na način propisan Programom.

Više informacija, poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Republike Srbije, a mogu i da se obrate i Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!