Novo sanitetsko vozilo za palanačku bolnicu iz programa EU PRO

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA, 30. mart 2021 – Opšta bolnica „Stefan Viskoki” u Smederevskoj Palanci dobila je novo sanitetsko vozilo zahvaljujući sredstvima Evropske unije u okviru šireg paketa pomoći zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv Kovida-19 za koji je EU opredelila više od 17,6 miliona evra, saopšteno je danas iz beogradskog sedišta Programa podrške Evropske unije razvoju opština – EU PRO.

Uz Smedrevsku Palanku, nova vozila opremljena setom za kiseonik, mobilnim respiratorima, defibrilatorima, nosilima, kardiološkim stolicama i drugim uređajima koji će doprineti da medicinske službe mogu još spremnije da zbrinu hitne slučajeve, stigla su tokom prošle nedelje u još 19 zdravstvenih institucija širom zemlje.

Dr Nikola Ristić, direktor Opšte bolnice „Stefan Viskoki” u Smederevskoj Palanci, koja kao zdravstvena ustanova sekundarnog tipa pokriva teritoriju dve opštine  – Palanke i Velike Plane sa oko 100.000 stranovnika, istakao je doprinos doniranog saniteta sa pratećom opremom u kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite, posebno imajući u vidu da bolnica pokriva i deo autoputa i da vrlo često prevozi pacijente do tercijarnog nivoa zaštite. Opšta bolnica inače ima dva ambulanta vozila koja su prešla već 400.000 odnosno 600.000 kiliometara i stara su u proseku deset godina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!