Unija poslodavaca: Krizni štab da se bavi medicinom a ne privredom

25. mart 2021 – Unija poslodavaca Srbije predlaže Vladi da izmeni način na koji se donose mere tokom pandemije, a koje se tiču unapređenja i poboljšanja poslovanja privrede i privrednog ambijenta u vanrednim okolnostima. Na osnovu informacija koje je Unija prikupila od velikog broja preduzeća svih sektora i veličine, mere Kriznog štaba delovale su nejasno i dvosmisleno, a  donošene su i objavljivane neblagovremeno i netransparentno, čime su izazvale velike probleme u organizaciji poslovnih aktivnosti privrednih subjekata.

Na online konferenciji za medije Unija je iznela da predlaže reorganizaciju Kriznog štaba, koji bi prerastao u medicinski štab i bio zadužen za zdravstvene i medicinske aspekte pandemije COVID-19.

Unija smatra da predloženi medicinski štab treba da ima ulogu da, na osnovu dosadašnjih saznanja nauke i prakse, saopštava jasne i konkretne preporuke javnosti, pa samim tim i privredi, a Vladi Republike Srbije daje smernice o predvidivom toku epidemije i poželjnim merama.

UPS nadalje predlaže da se Vlada Republike Srbije, kroz redovne konsultacije osloni na podršku tela u kojima aktivno učestvuje, kao što je Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije, u kome privreda i poslodavci mogu da pomognu konkretnim rešenjima, velikim poznavanjem svakodnevne prakse u poslovanju domaćih firmi. Unija još jednom iskazuje svoju spremnost da u ovim konsultacijama da svoju punu podršku, a u korist svih preduzeća, samim tim i svih građana Republike Srbije.

Unija je Vladi Republike Srbije uputila i predlog operativnih mera koje će omogućiti preduzećima da funkcionišu, a kako bi se izbegli nepotrebni troškovi oporavka privrede.

Informacija i foto: Unija poslodavaca Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!