Skupština opštine Smederevska Palanka usvojila rebalans budžeta

SMEDEREVSKA PALANKA, 14. april 2021 – Danas je održana 24. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka u ovom sazivu, na kojoj su odbornici usvojili odluku o rebalansu budžeta za 2021. godinu. Plan je da sredstva u opštinskom budžetu budu uvećana za 45 miliona, novac predviđen za kapitalne investicije, kao i dodatnih 20 miliona za uređenje saobraćajne infrastrukture.

U budžet su, kako je objasnio Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, uvrštena sredstva koja su dobijena od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a za adaptaciju kuhinje u PU „Čika Jova Zmaj“, a ovim rebalansom predviđeno je 20 milion dinara za uređenje saobraćajne infrastrukture.
Na prošloj sednici odbornici su takođe usvojili Odluku o rebalansu budžeta kada su opredeljena dodatna sredstva za kupovinu zemlјišta za izgradnju fabrike otpadnih voda. Kupovinu zemlјišta je završena, kao i uknjižba, sada se očekuje potpisivanje ugovora za početak radova.

Na današnjoj sednici data je saglasnost za izmene i dopune Programa korišćenja subvencija, kao i na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod“ za 2021. godinu. Odbornici palanačke Skupštine su usvojili i izmene i dopune finansijskog plana PU „Čika Jova Zmaj“, kao i izmene i dopune Plana poslovanja ustanove Kulturni centar i Narodnog muzeja.

Informacija: zvanična Internet prezentacija Opštine Smederevska Palanka, foto: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!