Isklјučeni iz saobraćaja zbog nasilničke i vožnje pod dejstvom droge

22. mart 2021 – Saobraćajna policija je u toku prošle sedmice isklјučila iz saobraćaja 20 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 29 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je danas MUP Srbije.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 16 vozača isklјučeno je iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok su dva vozača isklјučena iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u razmaku manjem od 10 minuta. Jedan vozač isklјučen je iz saobraćaja zbog preticanja kolone vozila preko pune linije, a jedan jer je na auto-putu upravlјao vozilom brzinom od 224,5 kilometara na čas.

Šest vozača koji su isklјučeni iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje istovremeno su činili i druge prekršaje, od kojih je četvoro upravlјalo vozilom bez vozačke dozvole.

Kada je reč o upravlјanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 15 vozača isklјučeno je iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom kanabisa, tri vozača isklјučena su iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom kokaina. Kod sedam vozača kontrolom je utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu. Jedanaest vozača koji su isklјučeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja istovremeno su činili i druge prekršaje. Jedanaest vozača koji su isklјučeni iz saobraćaja bili su mlađi od 24 godine, od čega su dva vozača bili maloletni.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!