Akcije dobrovoljnog davanja krvi, ove nedelje u Smederevu i Velikoj Plani

SMEDEREVO/VELIKA PLANA 21. mart 2021 – U situaciji u kojoj se nalazimo zbog epidemije Covid-19, transfuzijsko lečenje mora da bude kontinuirano i sigurno, a smanjen je broj zdrave populacije koja može da da krv, samim tim i manji je odziv dobrovoljnih davalaca. Iz instituta za transfuziju krvi i ove nedelje zbog toga upućuju apel:

Još jednom pozivamo građane da, uprkos uvedenim merama i teškim epidemijskim okolnostima koje utiču na sve aspekte naših života, odvoje malo vremena i daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije ili u akcijama na terenu.

Zbog uvedenih mera i ovog puta je otkazano nekoliko planiranih akcija davanja krvi. Očekuju se nova otkazivanja preostalih malobrojnih akcija, kao i smanjen odziv građana koji su u mogućnost da daju krv.

Molimo sve zdrave osobe koje su u mogućnosti da daju krv to učine narednih dana, jer će u protivnom već za vikend biti ugroženo snabdevanje zdravstvenih ustanova neophodnim komponentama krvi.  

Neophodno je da u ovoj veoma teškoj situaciji za sve nas pomognemo našim sugrađanima kojima je potrebna transfuzija krvi.  Svako od nas sigurno je bar jednom u životu sreo nekog kome je transfuzija krvi spasila život. Molimo vas da ne odustajete od davanja krvi u ovim okolnostima, jer u svakom trenutku nekom je potrebna možda baš vaša krv.

Dakle, svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom, apeluju iz Instituta, čije će ekipe tokom nedelje pred nama biti u Smederevu i Velikoj Plani.

I ovog ponedeljka su u smederevskom Centru za kulturu. Akcija doborovoljnog davanja krvi na ovom mestu, kao i obično, traje od 9 do 15 sati.

U sredu je akcija takođe u Centru za kulturu, ali Masuka, u Velikoj Plani. Tamo će dobrovoljni davaoci moći da se sretnu sa ekipom Instituta od 9 do 14 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!