Ubedljiva pobeda rukometaša Smedereva u borbi za vrh tabele

SMEDEREVO, 20. mart 2021 – U utakmici 13. kola prvenstva Super B lige rukometaši Smedereva su, posle poraza u Kaću od Jugovića, ekipe s kojim se nadmeću za prvu poziciju na tabeli, danas na svom parketu bili ubedljivi: Smederevo – Inđija 37:23 (20:14).

Od početka utakmice učenici Nenada Martića su imali prednost, da bi ipak gosti u 17. minutu anulirali njihovo vođstvo – 9:9. Predvođeni kapitenom i najboljim akterom meča Markom Jokićem (9 golova), Smederevci su zaigrali agresivnije u odbrani i uz snažne šuteve Milutina Bojića (4), potom i pogocima Dušana Stojkovića (4) i Miloša Drobnjaka (3) na odmor otišli sa plus 6.

U nastavku susreta razbranio se Dušan Miletić (13 odbrana i sedmerac), a nišanske sprave podesio je Srđan Jevremović (6 golova), precizan sa linije od 7 metara bio je Nemanja Marjanović (5), a dve kontre uspešno je realizovao Darko Stojković (2) za siguran trijumf i slavlje Smederevaca.

Kod skromnih gostiju iz Inđije nešto bolji od ostalih bili au Aleksa Miković (6) i Ilija Kolarić (4).

Narednog vikenda Smederevce očekuje gostovanje u Bačkoj Palanci, gde će im rival biti RK Lavovi BP.

Smederevo je posle današnje pobede preuzelo vođstvo na tabeli, sa dva boda više od Jugovića, koji tek treba da odigra utakmicu ovog kola sa Moravom u Velikoj Plani.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!