Site icon podunavlje.info

Vodoprivredno preduzeće Smederevo prodato za 661.000 evra

BEOGRAD, 18. mart 2021 – Državni kapital u Vodoprivrednom preduzeću Smederevo prodat je firmi Khaoticen iz Beograda za 661.000 evra, objavilo je juče Ministarstvo privrede. Pretežna delatnost kupca, firme sa sedištem u Zemunu je izgradnja hidrotehničkih objekata, a preduzeće, čiji je vlasnik i direktor Siniša Narić, osnovano je 2008. godine.

U julu, pa potom i u oktobru prošle godine, podsetimo, objavljen je javni poziv za prodaju 100 odsto udela Srbije u Vodoprivrednom preduzeću Smederevo, vrednost kapitala je procenjena na oko 60 miliona dinara. Do 20. novembra podneto je pet prijava zainteresovanih, od kojih su dve odbačene.

Na predlog Komisije za sprovođenje postupka javnog prikuplјanja ponuda sa javnim nadmetanjem, Ministarstvo privrede je 9. februara donelo Odluku kojom je za kupca proglasilo Khaoticen  d.o.o. Beograd. Početkom ove nedelje, u utorak, potpisan je Ugovor o prodaji kapitala Vodoprivrednog privrednog društva Smederevo sa kupcem i overen pred javnim beležnikom, po prodajnoj ceni u iznosu od 661.000 evra.

U informaciji Ministarstva privrede navodi se još da je pre zaključenja ugovora o prodaji pribavljeno mišljenje od Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija o nepostojanju smetnji na strani kupca.

Foto: Srbija vode

Exit mobile version