Palančanima sredstva za kuhinju vrtića iz Fonda za lokalne samouprave

17. mart 2021 – Ministarstvo državne upravi lokalne samouprave objavilo je danas odluku o raspodeli finansijskih sredstava iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave za različite projekte, u iznosu od 460 miliona dinara. Među onima koji su dobili sredstva je i Smederevska Palanka – 29 miliona dinara za investiciono održavanje kuhinje vrtića „Plavi čuperak”.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović je danas izjavila da je ove godine broj prijava lokalnih samouprava pet puta veći nego što predviđa Fond. Za dodelu sredstava stiglo je 225 prijava, čija je ukupna vrednost 2,2 milijarde dinara.

Ministarstvo je, kako je objasnila, izdvojilo sredstva za različite infrastrukturne projekte, pri čemu je deo novca namenjen i za modernizaciju gradskih i opštinskih uprava i uvođenje različitih softvera i elektronskih servisa neophodnih za njihovo unapređenje. Sredstva su namenjena i za organizovanje sportskih, kulturnih i turističkih manifestacija, kao i za otklanjanje posledica elementarnih i drugih nepogoda.

Foto: commons.wikimedia.org, by Katarina Cvetkovic 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!