Mihajlovčani minimalcem do finala, Smederevci ubedljivi u Saraorcima

SMEDEREVO, 17. mart 2021 – Danas su odigrane polufinalne utakmice u takmičenju za gradski kup u kojima su se, voljom žreba, Mihajlovčani kao domaćini, mada se igralo u Radincu, sastali sa Mladim radnikom i tu overili finalnu vizu: OFK Mihajlovac – Mladi radnik 1:0 (0:0).

Trener Dragan Đorđević malo je promešao karte za ovaj susret, čuvajući glavne adute za nedeljni derbi sa Pomoravljem. Meč je počeo neugodnim udarcem Redžića i sjajnom odbranom Aleksandra Jankovića. Igralo se uglavnom na polovini Radinčana, a vredan pomena je i detalj iz 30. minuta, kada je Rajković makazicama poslao loptu iznad prečke.

Punih sat vremena učenici trenera Dalibora Čorluke uspešno su parirali Mihajlovčanima, a onda je sa ivice kaznenog prostora stigao volej Petkovića, koji je pogodio gornji desni ugao. Nedugo potom snažan šut Rajkovića završio je kraj stative, a u poslednjem minutu iz slobodnog udarca pripretio je Nikala Nikolić, ali samo za uspešnu intervenciju dotle nezaposlenog golmana Dobrića.

U drugom polufinalnom susretu, prema očekivanju, kombinovani tim Smedereva je slavio u Saraorcima: SASK – Smederevo 1924 0:8 (0:7). Strelci za Smederevce bili su Marko Lukić tri, Alentijev dva, a po jednom su se u listu upisali Stojaković, Ninković i Filipović, koji je postigao i najlepši gol, pogodivši sa dvadesetak metara same raklje.

Finalni meč za peh ar GFS Smederevo zakazan je za dve nedelje, za sredu 31. marta, na neutralnom terenu u Osipaonici.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!