Još jedno odlaganje spektakla “Vitezovi i legende” u Smederevu

SMEDEREVO, 17. mart 2021 – Da je sve kako treba, Smederevo je trebalo za dve nedelje da bude domaćin internacionalnog spektakla „Vitezovi i legende“. Sudeći po tome da je i ovogodišnja „Bitka nacija“, najveći događaj u svetu oživljavanja viteških turnira, koji je održan u Smederevu maja 2019. a koja je trebalo sada da bude u susednoj Rumuniji, odložena za narednu godinu, najverovatnije da ista sudbina čeka i „Vitezove i legende“.

Ovaj novi spektakl, koji je u Smederevu trebalo da bude održan 31. marta, mada još nema zvaničnog obaveštenja, po svemu sudeći, doživeće još jedno odlaganje. Naime, organizacija HMB, koja stoji iza svih velikih događanja u modernom viteštvu, juče je saopštila da se ovogodišnja „Bitka nacija“ odlaže za 2022.

„Situacija, nažalost, ne izgleda optimistično. Neki lјudi ne mogu u ovim uslovima sebi da priušte međunarodna putovanja zbog obaveznih mera samoizolacije po povratku, većina zemalјa je i dalјe u stanju zaklјučavanja i ne smeju da organizuju kvalifikacione turnire za određivanje sastava reprezentacije ili čak i da treniraju“, navodi se u saopštenju HMB i konstatuje da će, u ovom kontekstu, jedanaesto HMB Svetsko prvenstvo „Borba nacija“ morati da bude odloženo, najverovatnije za narednu godinu.

Što se Smedereva tiče, Tvrđava je, podsetimo, prvobitno trebalo početkom maja prošle godine da bude poprište borbi vitezova iz celog sveta u nadmetanju pod nazivom „Vitezovi i legende“, ali je i ova, kao i mnoge druge manifestacije, zbog situacije sa pandemijom, morala da bude odložena. Međunarodna asocijacija HMB, organizator i ovog nadmetanja, objavila je da je novi, najverovatniji termin septembar, uz ogradu da će učesnici naknadno biti obavešteni o definitivnom datumu. Ispostavilo se da ni septembar nije bio dovoljno daleko kada je pandemija u pitanju, pa je sve pomereno za 31. mart ove godine. No, ni tada, kako sada stvari stoje, na žalost svih, Smederevo vitezova videti neće.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!