Konkurs za upis dece u jaslice, vrtiće i pripremni predškolski program

SMEDEREVO, 16. mart 2021 – Predškolska ustanova “Naša radost“ Smederevo raspisala je konkurs za upis dece u radnoj 2021/2022.

Prijava za upis podnosi se elektronski na portalu Euprava putem usluge Evrtić. Elektronska prijava za upis u celodnevni boravak u trajanju od 11 časova je za vaspitne grupe: jaslice, vrtić i pripremni predškolski program u celodnevnom trajanju (za decu rođenu  od 1.3.2015. do 28.2.2016. godine), a prijavljivanje traje od 1. do 23. aprila.

Prijava se može podneti  samostalno isklјučivo preko portala Euprave ukoliko podnosilac već ima kreiran nalog, a u suprotnom neophodna je prethodna  registracija.

NAPOMENA: Neophodno je da se na konkurs jave i roditelјi/drugi zakonski zastupnici koji su u toku godine popunjavali obrazac za listu čekanja.

Elektronska prijava za upis radi pohađanja pripremnog predškolskog programa u objektima u gradu i u objektu MZ Osipaonica u trajanju od četiri sata za radnu 2021/2022. godinu, vršiće se u prvom upisnom roku od 1.4. do 23.4.2021. godine, i u drugom upisnom roku od 9.8. do 20.8.2021. godine, elektronskim putem.

Izuzetno, roditelјi/drugi zakonski zastupnici dece mogu lično od 19. do 23. aprila 2021. godine, u sedištu Ustanove u Ulici Vojvode Mišića br. 4 ,Smederevo, popuniti prijavu u periodu od 9 do 14 časova.

Upis radi pohađanja pripremnog predškolskog programa u trajanju od četiri sata u seoskim mesnim zajednicama vršiće se u periodu od 10. do 21. maja 2021. godine, neposrednim popunjavanjem prijave kod vaspitača u prostorijama škole/MZ.

Članom 17. stav 4. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i utvrđena je obaveza roditelјa, da dete starosti od pet i po do šest i po godina upiše u predškolsku ustanovu, radi pohađanja Pripremnog predškolskog programa. Zbog toga se obaveštavaju roditelјi/drugi zakonski zastupnici čija su deca rođena u periodu od 1.3.2015. do 28.2.2016. godine da će upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa u trajanju od četiri sata za radnu 2021/2022. godinu za objekte koji se nalaze u gradu kao i objekat MZ Osipaonica vršiti elektronski  na portalu Euprava putem usluge Evrtić u prvom upisnom roku od 1.4. do 23.4.2021. godine i u drugom upisnom roku od 9.8. do 20.8.2021. godine.

I u ovom slulaju, samo izuzetno, roditelјi/drugi zakonski zastupnici dece mogu lično popuniti prijavu od 19.4.2021 – 23.4.2021. godine, u sedištu ustanove u Vojvode Mišića br. 4 , Smederevo u periodu od 9 do 14 časova.

Roditelјi iz seoskih mesnih zajednica upisivaće decu u prostorijama škole/MZ u periodu od 10.5.2021 – 21.5.2021. godine popunjavanjem prijave kod vaspitača.

Zahtev za premeštaj dece iz jednog objekta u drugi, dostaviti skenirano putem mejla upisvrticsd@gmail.com u periodu od 1.4.2021. do 23.4.2021. godine, preuzimanjem i popunjavanjem zahteva koji se nalazi na sajtu ustanove www.nasaradostsmederevo.

Takođe, dodatnu relevantnu dokumentaciju za samohrane roditelјe, decu sa smetnjama u razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i drugo,kao i za roditelјe koji nisu državlјani Republike Srbije, a kojom se dokazuje navedeni status neophodno  je skenirati ili fotografisati i poslati na mejl upisvrticsd@gmail.com .

Odluku o prijemu dece donosi Konkursna komisija koju imenuje direktor Ustanove. Rezultati konkursa biće objavlјeni na oglasnim tablama svih objekata Ustanove i na sajtu Ustanove dana 17.05.2021. godine.

Ako roditelј, staratelј ili hranitelј deteta nije zadovolјan načinom bodovanja, podnosi pisani prigovor Komisiji za upis najkasnije u roku od 8 dana od dana isticanja liste. Komisija za upis je dužna da pisanim putem odgovori najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema prigovora.

Prijave i dokumentacija dostavlјena pre 1.4.2021. godine, kao i nakon konkursnog roka 23.4.2021. godine, neće se uzeti u razmatranje.

DOKUMENTA KOJA SE PRILAŽU UZ ELEKTRONSKU PRIJAVU ZA UPIS DECE NA CELODNEVNI BORAVAK- ZA RADNU 2021/2022. godinu

Prijava za upis dece za radnu 2021/2022. godinu, vršiće se isklјučivo elektronski na portalu Euprava putem usluge Evrtić.

Dodatna dokumentacija koju roditelјi/drugi zakonski zastupnici dece  dostavlјaju putem mejla upisvrticsd@gmail.com na taj način što će istu skenirati ili fotografisati:

  • za zaposlene  roditelјe koji su pripadnici Vojske RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS potrebno je  da na gore naveden način dostave Potvrdu poslodavca o radnopravnom statusu;
  • za umetnike: rešenje iz Poreske uprave  o utvrđenoj osnovici, potvrda iz PIO fonda ili potvrda iz Udruženja umetnika;
  • za polјoprivrednike: potvrda o registrovanom polјoprivrednom domaćinstvu;
  • za studente: potvrda o studiranju (za tekuću školsku godinu);
  • za rad u inostranstvu: potvrda (ugovor) o radu u inostranstvu

Za osetlјive grupe:neophodna je sledeća relevantna dokumentacija kojom se dokazuje navedeni status

  • samohrani roditelјi – jedan od nabrojanih dokumenata:

– fotokopija presude o razvodu braka;
– odluka nadležnog organa o vršenju roditelјskog prava;
– izvod iz matične knjige rođenih za decu neutvrđenog očinstva;
– umrlica za drugog roditelјa ili rešenje nadležnog organa o proglašenju nestalog lica za umrlo;

– izjava dva svedoka o samostalnom staranju o detetu, overena kod javnog beležnika

  • deca u hranitelјskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite Rešenje Centra za socijalni rad o smeštaju deteta u odgovarajuću ustanovu ili hranitelјsku porodicu ili Ugovor o hranitelјstvu
  • deca sa smetnjama u razvoju – potvrda nadležne zdravstvene institucije odnosno mišlјenje Interresorne komisije
  • za korisnike materijalnog obezbeđenja – Rešenje Centra za socijalni rad da je porodica korisnik materijalnog obezbeđenja porodice
  • deca teško obolelih roditelјa odnosno člana uže porodice – Rešenje o invalidnosti ili medicinska dokumentacija o bolesti roditelјa
  • ratni vojni invalidi,-rešenje o invalidnosti roditelјa
  • za ostale osetlјive kategorije – Rešenje ili preporuka Centra za socijalni rad da je porodica pod određenom vrstom rizika.
  • Ostalo:
  • penzioneri – rešenje ili poslednji ček
  • lica na odsluženju kazne – potvrda kazneno-popravne ustanov

Od 26.5.2021. do 11.6.2021. godine, budući korisnici usluga će sklapati Ugovor o korišćenju usluga Predškolske ustanove “Naša radost“ Smederevo prema rasporedu koji će naknadno biti istaknut.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!