Site icon podunavlje.info

Počelo prikupljanje novca za semafor zagađenja – uplate na donacije.rs

SMEDEREVO, 15. mart 2020 – Od danas, 15. marta, svi koji to žele mogu da učestvuju u javnom ili anonimnom prikupljanju novca za semafor zagađenja u Smederevu, saopštili su iz Udruženje Pro.Tok21, koje vodi inicijativu Crveni bedževi.

Građani sakupljaju novac da sami postave LED ekran za obaveštavanje građana o nivou zagađenja vazduha, jer je njihova inicijativa kod Gradske uprave “na čekanju”.

Inicijativa koju je potpisalo 4567 građana, predata je Gradskoj upravi Smederevo 9. novembra. Kako ni ove grejne sezone nije preduzet ovaj hitni korak za zaštitu zdravlja građana, Crveni bedževi su pokrenuli kampanju ovakvog alternativnog finansiranja, kako bi sakupili ukupno 480.000 dinara za ovaj uređaj i njegovu montažu na zidu jedne od dve zgrade na Trgu republike.

Svaki građanin ili pravno lice može da podrži akciju kupovine i postavljanja semafora zagađenja doniranjem preko platforme donacije.rs. Sve informacije nalaze se na linku https://www.donacije.rs/projekat/semafor-zagadenja/. Uplate mogu da budu anonimne i javne, ali je prikupljanje novca transparentno, sve se može videti na linku, koliko je novaca skupljeno za akciju, koliko još treba da se sakupi….

Semafor zagađenja je samo prvi korak, kažu iz Crvenih bedževa, koji treba da podigne svest Smederevaca, Smederevki i donosilaca odluka i da otvori vrata novim koracima ka rešenju: bržoj konverziji kotlarnica, gasifikaciji, zaštiti od industrijskog zagađenja.

Exit mobile version